IRS Logo - Home
 
HomeNieuwsBetakwik is een teeltbegeleidingsprogramma voor suikerbietenBetatip bevat†handleidingen voor de suikerbietenteeltPublicatiesOver IRSLinksVraagbaakStudiegroepenEnglish version

Hoe werkt dit?
Bladschimmel
situatie
Follow IRS_suikerbiet on Twitter  Openen >>
Overzicht links

Links
Boerenbusiness.nl - akkerbouw
Boerenbusiness.nl is dť verzamelplaats voor boeren en tuinders op het internet. De website is volledig gericht op het ondersteunen van agrariŽrs in het runnen van hun bedrijf.
Kennisakker
Kennisakker is een initiatief van het Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA) en van Agrobiokon, een samenwerkingsverband van Avebe, HPA en kennisinstellingen.
Kennisakker biedt kennis aan voor het verhogen van het financiŽle rendement van de Nederlandse akkerbouw.

Suikerwereld
Voor het basisonderwijs (leerlingen van groep 6, 7 en 8) en het voortgezet onderwijs (de basisvorming) heeft Suikerstichting Nederland Suikerwereld gemaakt. Hier komen kinderen met allerlei aspecten van suiker in aanraking. Waar suiker vandaan komt, hoe het gemaakt wordt, wat voor soorten suiker er zijn, waar we suiker voor gebruiken en wat suiker in ons lichaam doet. Dit alles in de vorm van korte teksten, spelletjes, zoekplaatjes, lekkere recepten en proefjes. Een ideale bron voor een werkstuk of spreekbeurt!

Cosun
Royal Cosun is een internationaal concern dat natuurlijke voedingsmiddelen en ingrediŽnten ontwikkelt, produceert en verkoopt.
††††††† Suiker Unie is de producent van kristalsuiker in Nederland. De onderneming is in hoofdzaak actief in Nederland en een aantal andere landen van de Europese Unie. Suiker Unie is een onderdeel van Koninklijke Cosun.

Suikerbieten startpagina
Op deze startpagina staan meer dan 400 links naar sites die te maken hebben met suiker of suikerbieten. Een 'kleindochter' van suikerbieten startpagina is: Suikerbieten mechanisatie startpagina . Op deze startpagina staan allerlei links naar pagina's die te maken hebben met de mechanisatie in de suikerbietenteelt.

Agri Holland
Service-site met doelgerichte informatie en nieuws voor landbouw en voedselverwerkende industrie.
Biokennis
Sinds september 2006 zijn Wageningen UR en het Louis Bolk Instituut de website www.biokennis.nl gestart. Op deze site vindt u alle kennis uit het biologisch landbouw- en ketenonderzoek.

Milieumeetlat
De Milieumeetlat van het Centrum voor Landbouw en Milieu geeft een overzicht van de milieubelasting van alle in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen, en maakt het mogelijk om middelen onderling te vergelijken.

MLHD Online
MLHD online biedt u alle benodigde informatie en rekenregels bij gebruik van de methode. Vanaf 2003 is MLHD online een besloten applicatie geworden. De algemene onderdelen zijn nog vrij toegankelijk maar voor de toegang tot het adviesgedeelte is een betaald abonnement noodzakelijk.

Wageningen Universiteit
Op deze site is informatie te vinden over onderzoek, onderwijs, overheid en bedrijfsleven van de agrarische sector.

CSV COVAS
CSV COVAS is een suikerbietentelerscoŲperatie met 2000 leden die hun bieten aan de coŲperatie leveren.

Vlasserij-Suikermuseum
In het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum vindt u de geschiedenis van de Nederlandse suikerbietenteelt en suikerindustrie. Door rondleidingen, filmvoorstellingen en demonstraties neemt het museum u op boeiende wijze mee van verleden tot heden.

Spade
Het stimuleringsprogramma Spade verzamelt zoveel mogelijk kennis over duurzaam bodembeheer en agrobiodiversiteit, zowel uit studie en onderzoek als kennis en ervaringen vanuit de agrarische praktijk.

Akkerbouw voor jou
Akkerbouw voor jou! heeft een eigen site met daarop een groot aanbod aan lesmateriaal over graan, bieten en aardappelen en twee digilessen over de akkerbouw en over diervoeder.
Akkerwijzer
Akkerwijzer is een akkerbouwportal voor en door de akkerbouwsector.
Suikerstichting Nederland
SN verricht onderzoek naar suiker in relatie tot voeding en gezondheid en geeft voorlichting over suiker in de brede zin van het woord. Heeft u vragen over de productie en gebruik van suiker kunt u op deze site terecht.

IIRB
Institut International de Recherches BetteraviŤres (internationaal instituut voor suikerbietenonderzoek) is een internationale non-profit-organisatie. Het doel is het verbeteren van de suikerbietenteelt door samenwerking tussen specialisten uit vrijwel alle bietentelende landen binnen en buiten Europa, die betrokken zijn bij het verbeteren van teeltmethoden alsook bij onderzoek op dat gebied. Het IIRB is het platform waar specialisten uit de bietenteelt elkaar ontmoeten, kennis en ervaringen uitwisselen en gezamenlijk studies en projecten uitvoeren.
02-08-2012
Nieuwe IRS-website
02-08-2012
IRS 9 augustus onbereikbaar
01-08-2012
Bekalken is basis voor goede groei
30-07-2012
Werken aan volledig geintegreerde gewasbescherming
21-06-2012
Film: Emelten een probleem in suikerbieten
19-06-2012
IRS jaarverslag 2011
 

©2019 Stichting IRS, alle rechten voorbehouden.